Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hustrun har skickat mig till livsmedelshallen.


INKÖPSLISTA

Jag köper fisk,
ett knippe dill.
Potatis till.
Vid nästa disk
en gul melon,
men högre pris
har spjäll av son
som liten gris.

Jag köper bröd
med fibrer i,
med råg och glöd
och lite kli,
därtill ett smör
som framför allt
och som sig bör
har smak av salt.

Jag köper lukt,
jag köper smak
från grönt och frukt
till bullars bak.
Jag köper kött
och marmelad
och vin, så rött
som gör mig glad.

Från mejerit
jag köper det
som passar dit
i min diet,
som grädde, fil
och ost och glass
och sätter stil
på listans lass

Jag köper allt
som listan har
men räknar kallt
med att jag spar
ändå på kraft
och energi,
på sånt med saft
och socker i.

Så återstår
betalningen.
Till kassan går
jag, galningen
med listan tom
men famnen full
för läckergom
och hustruns skull!






















Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-14 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP