Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tilltro

Jag vill inte tro
att världen är grym och hård,
men tvingas inse att våld
gräver på sin kyrkogård
närd av bleka dödens sold.

Jag vill gärna tro
att mänsklighet och kärlek
kan vinna styrka och mod
för att motverka allt svek
hatet tillfört i ont blod.

Jag vill inte tro
att girighet ska råda
och välstånd diskuteras
som när kiv i sandlåda
på gnat och gnäll baseras.

Jag vill gärna tro
att hänsyn belönas väl
så att välviljans frukter
blir till avgörande skäl
för ädla slutprodukter.

Jag vill inte tro
att skadande miljöhot
ska fortsatt existera
och innehålla en kvot
omöjlig att blockera.

Jag vill gärna tro
att när vår värld har renats,
har livsbejakande håg
och vilja patenterats
för det skapelsen avsåg.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 172 gånger
Publicerad 2021-07-14 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström