Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Testar blankvers, har ingen rytm i kroppen för att rädda mitt liv så det blev lite off där och var men vafan, kul ju!


Luftskepp

Luftskepp över oss, som monster, valar
Simmandes viktlösa hundra meter upp
Ljudlösa också, tysta vidunder som
Ser ner på oss, med sina döda ögon
Och låter oss passera, smita undan
Ta skydd, med varandra, under
En buske, eller bakom någon sten

De är så många, en flock, ett stim ovan,
att vi blir fnittriga, i hemlighet
Vi viskar, och fnittrar, och viskar
”Det kan inte vara verkligt, vi måste fått i
oss något, jag ska aldrig mer lita
på Kim och hans Jävla muffins igen”

De flyter iväg, utan något spår
Inte ens något skumbeklätt kölvatten
Att följa deras vandring ovan oss med
De försvinner bakom träden, en kilo
Meter bort och vi smyger fram igen
Och vi har nu en hemlighet, något
som bara är vårt och ingen annans.

Vi håller hand, läskigare än luftskepp
Mer elektriskt än kyssen, som kommer
Men just nu, innan kyssen och efter skeppen
Är det bara vi, vi två små här nere
höga glada unga fnittriga och fria




Bunden vers (Blankvers) av aloc VIP
Läst 171 gånger
Publicerad 2021-07-14 10:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP