Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Framtidens historia

Idag är nu. Igår var då.
Imorgon är, ja, vad?
Inget vi vet idag
utan bara något vi kommer veta
när idag blir igår.
Vill vi veta hur morgondagen blir?
Till vilken nytta?
Ivern får samma svar som tålamodet
trots att framtidens fråga inte är känd.
Den som inte kan frågan
torde heller inte veta svaret.
Detta bevisar att vi är ovetandes
av det som vi inte vet ska komma.

©Andreas Johansson




Fri vers av AndreasJohansson
Läst 52 gånger
Publicerad 2021-07-15 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AndreasJohansson