Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan fantasi

 

 

så svårt att få inspiration

på grund av transpiration

svetten den flödar

trots jag mig bemödar

 

huvet kokar och bubblar

jag på orden snubblar

värmen den bara stiger

poeten i mig tiger

 

ingen dag för poesi

det är tomt inuti

inga vackra fraser

inga rosor i vaser

 

får lägga orden på hyllan

eller lägga dem i myllan

kanske där börjar växa nytt

om dagar som flytt

 

värmen är som i Amazonas

man upphör aldrig förvånas

vem trodde detta?

denna obeskrivliga hetta!

 

en kall dusch är att rekommendera

för att temperaturen balansera

människan är ej gjord för detta klimat

människan är en primitiv primat

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-07-15 09:27



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Denna för oss nordbor så orimliga och ovanliga hetta. Fint skrivet och rimmat
2021-07-16

  angela Täubert fd Jansson VIP
Bra rimmat trots att hettan gjorde motstånd!
2021-07-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, det är inte utan att man kan känna igen sig i din fint rimmade dikt! Denna hetta är förskräcklig.
2021-07-15

  Susen VIP
Ja hettan är olidligt het. Bra rim
2021-07-15

  Bodingen VIP
Så sant så sant... heja sommar!
2021-07-15

  Sparvögat VIP
Här faller orden fantasifullt i värmens hetta…
Väl beskrivet om ett klimat som oroar!
2021-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP