Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mummel om MOD


att stå upp för sig själv kan stundtals vara svårt för många. Har vänner som ofta biter ihop och slätar över när andra beter sig illa. Förstår till fullo predikamentet men lärt mig via nätet att näthantering och verklighet är två vitt skilda begrepp. Varför? Jo när vi ser varandra in i ögonen avslöjar vi lögnen om vi inte helt förhärdade vill säga. Hade häromdan en intressant diskussion med en taivän. Vi kom överens om att vi inte är ensamma. Vi har lärt oss att vara snälla, att hålla igen och inte sticka ut. Men hur bra mår vi av det egentligen? Den som inte vågar stå upp för sig själv utnyttjar inte hela sin potential. Istället slösar vi bort våra tillgångar och världen får inte se all kraft, styrka och kreativitet som finns hos oss.
Rädda människor protesterar inte mot orättvisor, förtryck, miljöförstöring, dåliga förhållanden eller sjuka system. De hoppas att någon annan ska göra det och stänger in sig bakom sina försvar.

Rädda människor vågar inte heller komma med förslag eller idéer på hur saker och ting kan bli bättre. De tystnar för de tror inte att deras åsikt har något värde.
På det sättet får inte otroligt duktiga genialiska personer någon möjligt att visa sin otroliga kapacitet och värde. Kanhända en ny Einstein kunde blivit upptäckt en uppfinnare som skulle ha betydelse för människans fortlevnad ute i rymden osv. Om vi ser bakåt på alla personer som betytt och betyder mycket för oss i dag. Varför ska inte sådana personer finnas som kvävs för att samhället inte ser dem?

Vi bestämde oss att som mål få mera mod i vardagen och stå upp för oss själva - och gjorde upp en realistisk plan. Siktar vi mot stjärnorna eller nöjer vi oss om vi når halvvägs? -Vi kom överens och skrev ner det viktigaste är att vi blir mera modiga och att vi trivs med oss själva och våra liv.

BELÖNING

En hund får godis när den gör som husse eller matte vill. Vi är ju inga djur men vi får belöna oss själva och belöna oss med sånt vi gillar och gör sånt vi får energi och kraft av. Vi måste vara snälla mot oss själva och ha kul. Livet är en gåva att användas.

MESEN SOM BLEV MODIG

Det är mänskligt att vara rädd och osäker.
Vi kan vara modiga fast vi är rädda och osäkra.
Vi mår bra av att stå upp för oss själva och det som är viktigt för oss.
Vår självrespekt ökar!
Världen blir bättre av modiga människor.
Mod börjar med en handling

och det allra bästa av allt
Vi förändras genom att göra något på ett annat sätt än vi brukar




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2021-07-16 15:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP