Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TOMGÅNG

Man tuffar på i tanken,
men poesin får stå.
I dikten ger man fanken
men låter motorn gå
på tomgång under huven
till ingen nytta, men
man håller koll på skruven
som sköter kopplingen.

Om sommaren den sköna
behövs ej poesi,
för lunderna står gröna
med fågelkvitter i.
En diktarådra torkar
i solens gula sken
och diktens flöde orkar
ej över stock och sten.

Man håller ändå pannan
på rätt temperatur.
När tiden blir en annan
och åter genomsur,
skall dikten åter rusa
i versens virvlar fram
och fantasin få brusa
på vågens vita kam!














Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-22 21:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP