Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen & Aiolos


Dagen tarvar påslag;
ett lager solsken
ett lager andningsluft
ett lager väldoft
ett lager vattenföring
ett lager spring i hagen
ett lager närstående
ett lager Rumi, Dylan, Predikaren
ett lager asfaltsringlor
ett lager grusvägar
ett lager raga
ett lager likgiltighet inför alla lager
ett lager påstridighet inför all likgiltighet

Juli har just snubblat över sin mitt

Vindbyarna därute kastar sig över huset,
höjer rösten genom balkongdörrens uppställda storglapp,
genom myggnätet

Jag vet inte vad den säger,
men förstår att det är angeläget

Solskenet smattrar i björkarnas lövmassa

Dagen lutar sig fåmäld över kl. 9:30
medan Aiolos retirerar något,
mumlande i skogen,
utan att ha lyckats göra sig människoförstådd

Katten löper över gårdstunet
med pälsen uppvikt i nacken
av vindens vilsevall;
talar bättre klarspråk i människan
än vandrande vindar

Jag står på glänt,
halvvägs in i mitt sjuttiotredje år,
försedd med det ena, det andra,

vindens vaksamma vindlar
genom balkonggläntet
våghalsigt vandrande vid människoknä
och knoge
i lekfullt försiktigt framfus
som en yster ungräv, nyfiken
i dikeskanten,
ivrigt vädrande vid Homo sapiens
utsträckta rese,

och jag hör hur vinden,
nu med tillnamnet blåst,
väser i kör med sig själv
i björktätningarna
ner längs Norbäcksvägen,
och känner en utsänd vindil,
rekognoserande ur framtidens september
i ett kyldrag in under täcket

och jag sträcker mig efter muggen kaffe,
Niemiseldagen cirkulerande i ett illusoriskt nu
omkring hus och hem,
som Terry Rileys Untitled Organ
i ett loft på Manhattan 1966

but now the wind rages
loud
in the tall spruce
just outside my balcony window,
roaring
at the top of its stem:

”Why don't you understand me?”




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2021-07-16 10:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP