Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sverige är ett trädrikt land, men det mesta är inte skog utan artfattiga tallåkrar. Mindre än 0,4% av Sveriges skogsareal utgörs av urskog eller urskogsliknande gammelskog.


Naturbetraktelser #4

Full av vördnad vandrar jag, en
inkräktare i en värld som inte är
min, där högresta väktare av
minnen, stoiskt berättar uråldriga,
ordlösa sagor på ett mål jag inte
hör, bara känner; där då och nu
är här, men slutet höljt i dunkel

Ensam vandrar jag, alldeles ensam
men med en känsla av ständig
närvaro, och jag ber återigen stigen
om ursäkt för att jag gång på gång
stör dess oupphörliga arbete med
att utplåna sin egen existens,
samtidigt som jag grubblar
över skogens

och min egen 




Fri vers (Fri form) av Blåmes
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-17 18:19



Bookmark and Share


  A. S.
Nyss hemkommen från hjortronplockning, just i stämning för din text. Tänker på hur ovanliga mossar, våtmarker, är också, i den utdikade produktionsskogen.
2021-07-18

    Sefarge VIP
Ödmjuk storartad hyllning
Till kretsloppets mångfald
mot människans enfald?
;)
2021-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Blåmes
Blåmes