Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DE SISTA NORRLÄNNINGARNA

Ja hör på nyheterna de ska bli åska.

-Jaha, va dä allt?

Nja de varslas krig nere i Korea.

-Men häruppe i vårt nordliga land
varslas bara ödslighet på ödslighet.

Kanske bäst så för ju fler som gyttra
ihop sig desto mer bråk, se hur de har
det i Malmö, Göteborg, Stockholm,
rena inbördeskriget.

-Förstasidesnytt på landsortstidningen
här skulle vara om det kom nån förbi,
vilket är otänkbart.

Ja de bli glesare å glesare me grannar
som de flesta lämnar in för gott eller
flytta sörut så snart äre bara vi kvar.

-Ja, tänk om vi få en hel by för oss själva,
så vi skulle kunna bli kungar över ett
öde landskap.

Tja, men den doge väl ändå ut me oss.

-Som de sista norrlänningarna ja.

I historisk tid.

~




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 113 gånger
Publicerad 2021-07-17 23:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP