Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÅL OCH MENING

Den människa jag blev, är den jag varit.
Personen som jag är, är den jag blev.
Jag satt ju inte här och detta skrev,
om inte detta är vad jag erfarit.

Orsaken att jag blivit som jag blivit
förklaras av mitt genomgångna liv,
dokumenterat i min kropps och själs arkiv,
fast vissa delar minnets maror rivit.

Men frågan kvarstår, den om mål och mening,
om varför jag blev den person jag är,
om varför jag idag får sitta här

och se på livet nu, som en försening
av målet som skall nås; mitt livs förstening,
en hållplats innan det till himlen bär?




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-17 21:04



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Tänkvärd sonett med text som flyter fint.
2021-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP