Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om den dikt och dag som gick, och som innehöll alkohol. Om Kreativitet såsom Nykter Versa Onykter! Ett tid och rum som aldrig blev av, men som jag nu gav mig fan på att i text återuppleva, genom att så smått filosofera!


Om föregående dikt var A, så var detta B!

Jag ville fånga något denna dagen!
Föregångar-dagen.
Dikten som aldrig mer än beskrev hur jag drack vin,
Och Hur...,
Jag försökte hade en avsikt att förmedla något,
Och det aldrig blev av!
Om nu inte slutets ord på förra dikten, var rena småländska,
I sådana fall hade jag avslutat den slutliga meningen,
I föregående dikt,
Som att...,
Ordet Att, kunde användas som Småländskans synonym, för rikssvenska ord; Det!
Eller att...,

Dikten aldrig fick en ordentlig avslutning!

Hur berusad går det att vara, för att skriva på en myt...,
Att den som skapar som fuller, skapar än bättre än annars( nykter).
Men hur kan det vara annat, när man skapar som fuller,
En känsla av att vara på toppen av ett mentalt berg, som reser sig i ditt sinne?
Och det vore väl dumt att tro, att inte känslan av Storhet i att vara full, och för stunden må extra bra,
Skulle påverka ens tycke, om sinnet och förmågan vid namn ;
Kreativitet!
Bara det att du skapar något,
Kan vara en stor känsla såsom nykter.
Bara det att du skapar något när du är onykter, gör att du favoriserar din skapelse.
Allt som du skapar blir vid onyktert tillstånd Great!
Bara för att ditt undermedvetna egentligen vill ställa dig frågorna;
Hut är det möjligt, Och hur gick det här till?
Men såsom onykter du är....,
I den dag som den förra...,
Saknar du alldeles kritisk förmåga såsom den du var igår,
När alkoholen intog din kropp,
Och du njutningsfullt gick med på det!
Det är som att din hjärna och ditt sinne, alldeles...,
Vill skrika;

-Titta titta , min STORHET, det här har jag skapat!!!
Jag kan. Jag kan. Onykter, Glad, Genial!




Bunden vers av Mim
Läst 216 gånger
Publicerad 2021-07-17 21:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim