Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


sorg


Mellanboa


Tre bodar i samma byggnad
fanns det på gården

Matboa till höger
Mangelboa till vänster
och i mitten

Mellanboa

där nutid mötte dåtid
på ett fördolt sätt

Dit gick jag och min syster
upp via den vindlande vindstrappan
och hämtade blomkrukor

eller något annat
som mamma bad oss om

Det fanns mycket damm
och spindelnät däruppe
de knarriga golvtiljorna
ledde till den delen av rummet

som var hemlig

Där förvarades gamla sängar
bord stolar fodersilar
ja till och med en gammal
barnvagn

farmors och farfars saker

Usch sa mamma
jag vill inte vara i det gamla

hon hade minnen från den tiden
då hon och pappa fick uppleva
farmors sista tid

en älskad hustru mor och svärmor
som jag aldrig fick träffa

Farmor hade ledgångsreumatism
och satt i rullstol under sina sista år
sextiosju år hann hon tillbringa
här på jorden

Kära och dystra minnen
och en sorg som aldrig bearbetats
lagrades istället
under ett täcke av spindelväv

i Mellanboa




Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-18 11:25



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Fint berättat om något viktigt
2021-07-18
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP