Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Utom-logisk ordmålning. ..)


Alabaster Mementum vid Tillvarons återkomst



Jag droppar orden
bakom
och framför mig

I Er oskyldighet
skall jag försöka
lindra min skuld

(Utan alltför stor
Dramatik och till
-tro till era känslor
-mässiga engagemang
Ni har ju så mycket
annat för er?)

Och söka befria mig
från den allomfattande
betongen(i all enskildhet)

Med de många tysta
Skorstenarnas siluett
som hemsöker mig

I de husen står samhällets
Väggar rättframt upprätta
så länge. ..så länge. ..

De tickande räntorna till
Bankerna kommer att
Betalas in.

Och du ska komma ridande
inifrån smärtans djup

Och rädda mig från lik
-giltighetens ettor och nollor

Värre än döden det är.

Där identiteten inte har
någon betydelse bara
Likviditeten

Och vid framtidens
Mörka oskuld-där
finns jag


Och du som kommer
Ridande från havet

Skall bli till en befriande
Frälsare

Med ett ansikte utan namn
- Vad jag har längtat
efter dig.

Som den kvarvarande tystnaden
i en Edvard Hopper målning

Med orgelns dova ljud
mitt i allt det tomma


Det måste finnas en tid

på var sin sida om ljuset
Där solen kan få visa sig

Samtidigt på vår hud ?

Utan att någon av oss
behöver

vara bättre eller sämre
än den andre. ..?





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-18 07:34



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker dikt med hoppfullhet om en bättre tillvaro för oss människor. Tyvärr en utopi...Fast bättrr vara hoppfull och ha en vision ( för då kan man kämpa) än att vara nedslagen och ge upp.
2021-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP