Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksakter

En akt av kärlek är långt mer än den
fysiska intimitet vi oftast, och med
goda skäl, upplever som väsentlig.

Varje akt av kärlek som vi riktar till
ett barn är en del av barnets, och
vår egen upplevelse av en kärlek
som vi har behov av att ge och är
beroende av att få.

Varje akt av kärlek som vi riktar till
våra gamla är ett bevis för all den
respekt, vördnad och tacksamhet
för lärdomar från ett långt liv som
de förmedlar.

Varje akt av kärlek som vi riktar till
den krets av släkt och vänner vi
kan glädja oss åt att behålla fasta
band till och som ger oss mycket
värdefullt att värna om.

Varje akt av kärlek som vi riktar till
djur, tama som vilda, bevarar den
mångfald av arter som behövs för
att vår värld ska bestå, förvaltad
sedan urminnes tider.

Varje akt av kärlek som vi riktar till
all världens mänsklighet och natur
tjänar till att bevara individer och
arter, berika våra egna drömmar
om en värdig framtid.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-18 10:44



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Ett så fint och viktigt budskap! Tack för att du förmedlar det!
2021-07-23

  Jan Widströmer VIP
Förklarande tal till kärlekens försvar mot alltför ytlig tillämpning, kärlekens lov?
2021-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström