Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det ekar tomt



när poesin tystnar och solidariteten dör
När vi slutar vara människor blir vi
produkter enheter resultat
och prestationer
I samma ögonblick när vi blir maskiner
är utan vår fantasi
och vårt hjärtas behov av längtan
Kan vi ens vara vänner
fortfarande känna empati solidaritet
skriva poesi som förändrar världen
om så bara för tre personer
Kan vi ens njuta av fågelsång
Alla vi som själlöst rättar in oss i ledet
gör oss till produktionsenheter
där kapitalismens tillväxt är enda målet




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2021-07-18 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP