Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagar av sol

Dagar av sol och häftigt regn
Klibbig hud
Många små snabba dopp i badkar
Njuter din ömsinthet i blick och åtbörd

Dagar fulla av bestyr
Klippa häck
Dra ogräs, lägga stencirkel
Mörda mördarsniglar

Hantera ny kaffemaskin
med kvarn som mal kaffebönor
bråk med kvarnskivan
som ska vridas av och borstas ren
efter användning
går loss
på mindre än hundra försök...

nå, jag lär bli en fena på att manövrera
hushållsmaskiner
och en kopp espresso räcker dagen lång
doften och den bittra jordiga smaken,
den varma känslan i magen...

Hoppas på sol också i morgon
Då tänder vi kolgrillen
rostbiff, grönsaksspett och majskolv
Jag fyller 71

Döttrarna kommer, båda med gravidmagar
- en plastsköldpadda väntar om lilla Freja vill bada...

Nu dansar jag barfota
i kjol från Li och tunika från Mariann
tillsammans blir färgerna mexikanska
jag tänker på Frida Khalo

kryper snart till kojs
men först titta in på Monas fb-sida
och lyssna till Lill Linjdfors
"Du är den ende"

Dyrbara dagar
Jag känner mig älskad
Jag älskar




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-19 00:14



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Enkel närvaro
2021-07-27

  aol
Verkligen bra livsbeskrivet, ser att vi är jämnåriga jag född 49
2021-07-24

  stormengudrun VIP
Så härligt att läsa din levande dikt om Livet:-)
2021-07-19

    Lena Staaf VIP
En dikt som vibrerar av liv, aktivitet och förväntningar. Blir glad av att läsa! (Och en trasig kaffekvarn får man ju bara stå ut med!)
2021-07-19

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt underbar vardagspoesi att njuta av! Du tar verkligen tillvara livets stunder.
2021-07-19

    Lena Söderkvist VIP
Låter som att du är fixaren där hemma. Alla måsten, de är dock oftast av godo. Sedan släpper du loss, och det gör du rätt i. Kärlek styr, och det blir väldigt tydligt i det sista stycket.
2021-07-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en händelserik dag, både positivt och negativt.
Fantastiskt avslut på texten.
Önskar dig en riktigt bra födelsedag!

2021-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP