Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fotgängarens existentiella undran

En avog evig fråga:
Vad har vi livet till?
Så mycket är ju plåga,
och hälsan tiger still.

När denna mänskoapa
fick tillgång till en bil
så kom ju det att skapa
ett monster med missil!

Och elsparkcykels terror
som märks på trottoarn
bör märkas som ett 'error'
i stadens grottekvarn.

Fotgängarn kan ju undra
(halvt skrämd från vett & sans)
när alla fordon dundra
på väg nån annan stans:

Vart far de väl i livet?
Var finns den resans mål?
Är svaret kanske givet
i kosmos svarta hål?




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-19 13:46



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Där fick du verkligen till det - snyggt rimmat och en evigt intressant frågeställning.
2021-07-19

  Larz Gustafsson VIP
Apor är vi inte.
Vi är skapade till Guds avbild och för att leva i gemenskap med Honom som skapat oss.
2021-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP