Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto 2015


Gnällspikar


finns det gott om
undrar om de någonsin försöker
förstå hur andra har eller haft det?
de egoistiska gnällspikarna
såg idag på kanelen ett team
hjälpa en svårt handikappad kvinna
och hela hennes familj
allt utspelades i Finland
kvinnan hade tvingats amputera sina ben
från knäet
och armarna från armbågen
har hört talas om dem som får blodförgiftning
efter förlossning och de tvingas välja
livet eller döden!
det kan uppstå komplikationer
och då gäller det att personal
är vakna annars slutar det med amputation
det uppstår nämligen kallbrand
Hörde för ett tag sedan detta hände
en utrikesfödd kvinna här i Sverige
de hade bett om att hon skulle bli snittad
men personalen lyssnade inte
Förlusten hon gjorde tog hon inte på samma sätt
det får man förstå eftersom hon bett om
att få kejsarsnitt, hon hade fött barn
i hemlandet med kejsarsnitt
eftersom problem fanns
Faktiskt en stor skandal
människoliv går de att värdera?
En ekonom skulle räkna på vad det kostar
inte bara samhället utan alla omkring
den drabbade så överstiger det sjusiffriga belopp
mycket orsakat av slarv lättja och vill inte lyssna

Finland hade ett otroligt team till hjälp
medan de filmade hela händelseförloppet
först av allt fick kvinnan lymfterapi
efter så många operationer samlades vätska i vävnaderna
massagen öppnade upp kapillärerna
de hjälpte hela kroppen och själen
nya kläder skor glasögon och frisyr
även för barnen och maken
och hela förvandlingen avslutades festligt på operan
hon kunde röra sig ryckigt
det frestar på stumparna kroppstyngden
Det behövs även en rullstol
otroliga kontraster de mekaniska händerna
och det glittrande armbandet
både känslosamt och modigt
hon fick tillbaka livglittret i ögonen
så lycklig att leva
hon sade "hon offrade gärna sina armar och ben
bara hon fick glädjen se barnen växa upp"

här skriver vi om livet och dess orättvisor
ibland är livet så, det oförglömliga
aldrig glömt eller dolt under vanheders kappa
av den sura reaktion fick svaret
beskuren från omvärlden
förlorade inte enbart sina rättigheter
till sin röst
även mobilen

Det finns mycket som är tragiskt
psykisk terror är förfärligt
det är ju så den som slår
blir även slagen





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2021-07-19 16:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP