Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satir


Om Herr Fallander och Nicke-Lilltroll

En dag körde en tom taxi upp framför centrala förmultningen i Haninge ur klev Hr Fallander som titulerade sig som jurist och hans ständige följeslagare Nicke som lystrade till namnet Mikael Kronborg. Skälet till resan var att Hr Fallander fått en förfråga om sysselsättning vid den militära grenen av trädgårdstomtarnas försvarsförbund .De hade nämligen upptäckt att Hr F genom idogt övande under tråkiga sammanträden lärt sig att sova med öppna ögon och vad mera var han kunde snarka ljudlöst. Detta kunnande hade ju i och för sig även trädgårdstomtarna Den stora skillnaden var att Hr F kunde röra sig. Denna förmåga saknade de stackars tomtarna som strängt taget endast hade detta kunnande i juletid fast då var och andra sidan det officiella Sverige stängt eller hade flyttat in i alkoholdimmornas land det gick helt sonika inte att få något vettigt uträttat under denna tid på året.

Men men alas Hr F blev så tagen av stundens allvar att han lät undslippa sig en mycket indiskret fråga Får man ha sex på tjänsterummet?
Trädgårdstomtarnas redan långa vita skägg syntes bli ännu längre och hade de kunnat gå skulle de snavat på skäggen.

Snipp snapp slut och nu tågar sagan ut




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2021-07-19 16:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP