Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


En stol vid havet

När badarna har gått
står jag kvar
bortglömd och ensam
till doften av salt
jag står där i gräset
och filosoferar
på valen som vände
och tog en annan väg

När badarna vänt hem
har jag tid att tänka
vetgirigt funderande
vid strandråg och tång
på min högra sida
där lekte barnaskaran
med bara händer
byggdes slott av sand

Jag är bara enkel
en färggrann solstol
egentligen simpel
med en vacker själ
någon lämnade mig
kvar på stranden
där ejdrarna ruvade
och gässen lekte

När badarna gett upp
för vardagens puls
och lämnat mig till ödet
vid en hög av skräp
går tankarna tillbaka
till henne med termosen
som fick så bråttom
när telefonljudet störde

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 374 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-09-08 07:08



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
U tan denna kämpen
L ätt att tempen
J u gick i höjden
O ch nu en nöjd en
* när kroppen i den
* fått fröjden blitt där
* en väl förtöjd en...
* Ensam kvar sen...
* På strandens scen...
* Väntar så klart in:
* MOATJÉN!!!!!!!!!!!
2021-09-09

  lodjuret/seglare VIP
Kommer här att tänka på film från förr, minnen bankar så på egen dörr, fick på svenska heta 'Den lille badaren', ett fartyg kan minna om lille vadaren, en fågel vilken på vågorna blänker, de vilka i lek och stoj så stänker...
2021-09-08

    Max Poisé
Behaglig känsla bjuder du på, som jag i dessa positiva tider tar med mig!
2021-09-08

    Lena Staaf VIP
En riktigt härlig text med många bottnar och stämningar. Jag bokmärker den!
2021-09-08

  soligajag_1 VIP
Vilken fantastisk vacker skildring utav denna solstol , jag sitter där intill dig och beskådar denna stol med vördnad!!

Bokmärkte !!! Gillade denna dikt mycket!
2021-09-08

  Solstrale VIP
Kanske någon gav en plats att ruva ägg uppå, ejder, gås eller bara en framtida kvinnas... Att ruva ägg är en konst och en mjuk dyna med skyddande stolsrygg kan kanske vara till hjälp!

Fint fångat öde om en kvarglömd stol du för oss skaldar! Tack!
2021-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en övergiven solstols tankar och känslor.
2021-09-08

  Feliaxel VIP
Kvarlämnade sommarminnen
Tänkvärda rader
2021-09-08

  Kungskobran VIP
Fin närvaro, tack
2021-09-08

  AiA Maria den fria

Kännbart fin text!

Tänkvärda slut som i ”telefonljudet störde”


Tack!
2021-09-08

  Öknens Ros VIP
Ja, vad kan en kvarglömd solstol inte berätta?
2021-09-08

  Maria Sundelin VIP
Ja det kan finnas många minnen i en kvarglömd solstol
2021-09-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO