Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mellan det onåbara. ..



Jag ser dig kristallklart
i diset från skogsjön

Du kunde ju levt än idag
Men utan min förståelse

Ibland inser man inte
det uppenbara
Förrän det blivit försent

Kanske är det det som
är mening

Att kunna förmå sig höra
Det två rösterna

Det som finns och det som
inte finns samtidigt

Livet har alltid sina två sidor
Evighet och död

Det förstår jag nu

När jag ser dig kristallklart
i diset från skogsjön

Innan vinden från vajande
granar oförklarligt blåser
ut och löser upp dig. ..



Du min saknad som
finns i mig
men som inte finns

I min egen avsaknad av det
pågående,levande just nu i
nuet.


Men bara tillfälligtvis
Mitt emellan de båda
sidorna

Slår en insikt upp likt en
ytspänning från ett hjortron
kärr som speglar de vandrande
molnen och himlen ovanför

Det förstår jag nu,men bara
Tillfälligtvis. ..


***

(att jag aldrig kan fatta det
ofattbara. ..men känna,det
går tydligen.)




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-07-21 00:02



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Smärtsam, öppen som en skogsgryning och lika undflyende. En fin och ömsint text.
2021-07-26

  A. S.
Mycket vackert
2021-07-25

    ej medlem längre
Jättefint skrivet
2021-07-23

  Bodingen VIP
Fin text om saknad som många kanske känner igen sig i, bra beskrivet av dig.
2021-07-23

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om saknad. Där gränsen mellan liv och död suddas ut och en person fortsätter att leva på något sätt i minnen och tankar.
2021-07-22

  Monica Lindgren
Känsligt och fint skildrat, utan att vara sentimentalt. Att glimtvis sakna, uppfatta konturerna av någon som inte längre finns...
2021-07-21

  Sparvögat VIP
Att fånga närvaron av en själ som inte finns kvar i denna värld tecknar du i vackra ord…
Och den stora saknaden…
Mycket känslosamt!
2021-07-21

  Kajan VIP
Som en ande svävar dikten, betraktelser och insikter vävs samman till klokhet och klarsyn. Tycker mycket om texten.
2021-07-21

  Kungskobran VIP
Så vacker dikt
2021-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP