Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Reseminnen

Tvättbrädevågornas
gång under skrovet

och från maskinrummet
hörs jämna bultande slag

Så far vi över öppna
vatten ännu någon dag

Så härligt är att få
vakna i kabyssens svala rum
när solig morgon smeker
varje våg

Så skönt att minnas
resans gång när vi till sist
är hemmavid

Med reseminnen från
kusten

Och med bilden etsad
över näthinnan
Av en väl bevarad
medeltida stad

Och resan över öppet vatten
i en båt på glid

Det är sådana minnen
som verkligen kan förgylla
ens tid










Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-21 07:52



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Målande beskrivet! Man känner båtens rörels och vattnets kluckande.
2021-07-22

  alicja lappalainen VIP
en resa som återkommer i minnet
2021-07-21

  Kungskobran VIP
Visby?
2021-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP