Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dygnarytm

Dagen har gått till ro,
lämnat sin skymningsbro.
Nattens alla stjärnor
lyser som lanternor.
Mörkret fyller vår värld,
sällhetens huvudgärd.
Allt är stilla väntan
inför morgongläntan.
Solens första strålar
morgontöcknen målar.
Ljusets välde sväller,
rodnande pasteller.
Dagens lungor andas,
vardagsrytmer blandas.
Dygnets alla timmar
livsvillkoren limmar.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 104 gånger
Publicerad 2021-07-21 12:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström