Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2021.07.21 onsdag


Genom helvetet

 

Jag har vadat genom helvetet.
Nu kan jag andas
lugnt och metodiskt
inför rogivande kärleksord.

Avsaknaden av ångestdämpande svepskäl,
luttrar mina blodådror
i silverbägarens
röda spegelbild.

Det osyrade brödet står och ropar
i hörnet
till krigslarmets
dämpade respektlöshet.

Nu syns tårarnas resa över väglöst land.
Där ser jag knivarna
vässas mot de klara
vattenpölarnas bråddjup.

Ett öga för ett öga
och en tand för en tand,
låt tankarna vila
kära hjälte.

Se, jag har redan vadat genom helvetet.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-07-21 16:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Starkt !
2021-07-23

  SatansSon
känner igen det. ofta varit i närkamp med djävulen. det är hemskt svår repa sig från en sån strid,,
2021-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP