Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden, tagen i Uppsala, har inget med texten att göra. Eller har den det...?


EN SKÖN STUND NERE PÅ GÅRDEN

Nu kommer sommarvinden

in från sydost

En härlig svalka

som jag önskat

Och här på gården är jag

konung och prost

i stad där jag har blommat

grönskat

Nu kommer bönesvaren

jag väntat på

med vederkvickelse och hälsa

med min förväntan

vill jag skyndsamt nu gå

till Gud, som kan till fullo frälsa

 

Det är en smeksam bris

från havet i dag

Jag bara tar emot

och njuter

Jag som satt här och läste

om IRA

Den gren som fortfarande skjuter

Den bris jag fick

är inget bombattentat

Den bär ej bud om

död och fasa

I denna smekning

finns det alls inget hat

och inget torn

som hotar rasa

 

 

LARZ GUSTAFSSON 21/7 2021




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 134 gånger
Publicerad 2021-07-21 17:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP