Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psalm


FÖRBARMA DIG!

Förbarma Dig, Du nådens Gud,
vänd våra onda sånger
till psaltartonens ljusa ljud,
till väckelse och ånger!
Upplåt i varje mänskobröst
en stilla stämma av Din röst
som förr så många gånger!

Förbarma Dig! Du ser oss här,
vi slirar och vi slinter.
Var herden, Du som fåren bär
i livets labyrinter!
Förutan Dig går alla snett
och kan ej skilja fel från rätt
i ondskans fula finter.

Förbarma Dig! Begråt oss först
och våra ynka ränker!
Ge livets vatten för vår törst
liksom Du nåden skänker
och möjlighet att vända om
till Dig, som alltid ropar: "Kom!"
och på vår frälsning tänker.





Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2021-07-24 06:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP