Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Folkstyre?


Demokrati II


När politiker öppet får hatas har vi begynnelsen till ett gott styrelseskick. Men vi närmar oss i stället alltmer en öppen och totalitär diktatur.

När politiker får ställas till svars för sina kriminella handlingar - och dömas för dem av folket i folkdomstolar - DÅ har vi ett gott styrelseskick.

Den borgerliga, liberala demokratin är dock inte helt död så länge som vi får hata och förakta våra politiker för att de smugit sig undan straff för sina brott alltför länge.

När allt de gör är bortom kritik för att det är påstådd demokrati som råder, då har vi i själva verket diktatur. När vi har politiker som förråder sitt eget land då styrs vi av kriminella element.

Annie Lööf har en synnerligen skev uppfattning om sin egen förmåga och drömmer troligen, som enda ej narkotikapåverkade eller marridna person, drömmar om sig själv som statsminister.

NA, Närkes Alleskända, har en artikel bakom betalmur som skyddar normalt funtade människor från att slippa läsa dess pladder, vars rubrik är "När politiker hatas hotas demokratin".

Det är alltså inte ett gott styrelseskick som NA företräder.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Koloristen
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-22 00:30



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten VIP
Istället för att dömas till att t ex bli ambassadör :-)
2021-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen