Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomstringens vånda.

Jag håller din hand i min
Känner din hud
Ditt varma svar
Hur är det ens möjligt
Att sväva fritt
Över talltopparnas ståtliga längd

I sagans värld
Är denna stund för evigt
En kärlek utan slut
Men jag vill inte hålla dig
Som en fågel i bur
Du ska flyga fritt

Du ska blomstra
I din egen prakt




Fri vers (Fri form) av Nicke Pistol VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-22 14:56



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fin tanke, men svårt! När man älskar, vill man hålla kvar! "Tiefe Lust will Ewigkeit", sa en tysk klassiker för länge sen.
I din dikt kan det röra sig om kärlek till ett barn, men förstås också om kärlek till en kvinna. Facit har du. Bra, om en dikt väcker undran, eller hur?
2021-07-26

  Blåbäret
Detta var mycket gott att läsa. En text som ger livets ryggrad en bättre hållning. Tack.
2021-07-22

  SatansSon VIP
du kommer mer och mer nära roten på din poetiska ådra.
2021-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Nicke Pistol
Nicke Pistol VIP