Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att växa upp i ofred präglar


Jag lägger härmed till det elfte budordet: Du skall inte slå


slagen som haglade
jag hör dem än

hennes rop
- snälla, snälla - inte mer!

dova stönanden
tysta flämtningar

knytnävar, örfilar

hårt mot mjukt

jag har hört hur våld låter
hans skrik och hot

grannarna som inte bankade i väggarna

som inte kom och räddade oss

inte ville se
inte låtsades om familjen på våning tre

nästa morgon
mamma vid frukostbordet

med spräckt läpp
blåklockor istället för ögonskugga

det var dessa dagar hon sminkade över spåren
hon trollade där framför badrumsspegeln

ren magi

och vi barn kunde låtsas att allt var som vanligt
att natten inte hade hänt

det var så många nätter nu
mörka svarta onda

pappa butter och tvär men ändå lismande
skulle göra allt bra igen

charaden tog vid i detsamma familjen klev ur porten
hälsade på grannar som snabbt skyndade förbi

mamma, pappa, barn
ett inferno, ständiga slag som pågick utan slut



idag erbjöd psykologen mig trauma-behandling

tydligen jämförs att växa upp i ett våldsamt hem

med att befinna sig i krig


det blir skador som härjar kvar

i mardrömmar om natten

i syner mitt på blanka dagen


och jag hör hur han slår henne

om och om igen


jag ser våldsamma sekvenser

bilder som fastnat på näthinnan


jag känner rädslan inuti

hur hjärtat börjar slå snabbare


det har inte slutat än

inte för mig






















Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-07-22 18:04



Bookmark and Share


  Fale Bure VIP
Berör ända in i hjärteroten
2021-07-26

  S.A.I. Steve Lando
Gripande, starkt, och snyggt!
2021-07-24

  Hopplös själ
Vackert på riktigt!
Att du finner styrkan att formulera din upplevelse och att sätta upp ett elfte budord!

Personligen kan jag inte budorden men ditt elfte tar jag till mig rakt av!
2021-07-23

  Öknens Ros VIP
Stark text. Att som barn få se och uppleva våld inom familjen är ett stort trauma. Något som sätter djupa spår i sinne och själ.
2021-07-23

  angela Täubert fd Jansson VIP
En text som berör, klar och tydlig med mycket ångest bakom, starkt gjort av dig att orka sätta ord på dina upplevelser.
2021-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP