Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till John Holm


En blir buse, en blir snut

Du frilansar i mänskolivet,
följer din rödaste tråd;
från samsyn bort genom kivet,
ur råd och dåd utan hopp om nån nåd

>Det som börjar tar aldrig slut,
det viker åt alla håll;
en blir buse, en blir snut;
en vet inget, en annan har koll<

Ligga raklång är ingen bedrift,
stå på näsan är inte så kul,
på stolen har nån lagt ett stift,
i spegeln är speglingen ful

Dina polare har tacklat av,
tusen tankar är inte nog
Av skorna har du fått skav
Det togs tillbaka, allt som du tog

>Det som börjar tar aldrig slut,
det viker åt alla håll;
en blir buse, en blir snut;
en vet inget, en annan har koll<

Du är bortvänd som Mr John Holm,
på dagen har du lagt Sordin
På fältet står volm efter volm
Du står med tändare och bensin

Sena sommaren rinner iväg.
är det inte tråkigt, så säg
Strax är du också förbi;
föremål för en autopsi

>Det som börjar tar aldrig slut,
det viker åt alla håll;
en blir buse, en blir snut;
en vet inget, en annan har koll<

Du var envis, tog aldrig din chans,
tills den slutligen alls inte fanns
Ett beskt minne slaget i kras
blev livet; i kras med emfas

Din låga brinner i parken i Lund,
du är dödgrävarns senaste kund
Du väntade färdigt din stund;
bor nu uthälld i en minneslund

>Det som börjar tar aldrig slut,
det viker åt alla håll;
en blir buse, en blir snut;
en vet inget, en annan har koll<




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 101 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-23 08:54



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Snyggt, stilfullt, fränt. Jag gillar det verkligen.
2021-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP