Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2021.07.23 fredag


Myggan inar

 

Myggan inar i mörkret.
Blodådrorna pulserar tungt under huden.
Svetten klistrar fast tröjan
mot sommarnattsdrömmarna.
Just nu somnar mitt förtret
i en aldrig sinande självbehärskning

Till vintern minns jag
denna tid som lycklig.
Till jul har jag glömt
denna vanvettiga vedermöda.

Jag känner doften av en annalkande höst
som bryter strandlinjen
med ständiga stormvågor.
Med insikten om den blå himlen
vältrar sig grönskan ut över vattnet.
Se, fiskarnas kamp mot svärmande flyn.

Ja, se jorden.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-07-23 15:10



Bookmark and Share


  Peter G VIP
väl beskriver du olika perspektiv, hur de förändras över tid och i retroperspektiv!

dikten är väldig målande skriven; tredje versen är underbart vacker!

Tack!
2021-08-05

  SatansSon
mycket bra.
2021-07-25

  Kajan VIP
Mycket läsvärd, tack.
2021-07-24

  Rafmagn VIP
Du har lyckats göra mystik av något väldigt vardagligt! Bildrikt och vackert!
2021-07-23

  Sparvögat VIP
I sommarnattens hetta anas doften av annalkande höst…
Jag tycker mycket om dina ord!
Ja, jag ser den blå himlen som vilar i jordens vatten…
Mycket fint tecknat
2021-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP