Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det stjäl också regnet.

 https://www.cbsnews.com/news/dubai-rain-cloud-seeding/

 

Dubai-myndigheterna skapade konstgjort regn efter att temperaturerna nådde 50 grader.

Extremt höga temperaturer i Dubai har lett till att myndigheterna tar till sig extrema lösningar.

Således beslutade regeringen att ta kontroll över vädret och orsaka regn konstgjort, efter att även 50 grader Celsius hade registrerats.

I grund och botten manipulerar regeringsspecialister vädret med hjälp av drönare.

Med hjälp av elektriska laddningar slår de hårt mot molnen och skapar stora regndroppar.

Det är viktigt att producera stora regndroppar, eftersom små ofta avdunstar innan de når marknivå, enligt CBS News.

Meteorologer släppte videor den här veckan som visar sådant regn i Ras al Khaimah och flera andra regioner. Mansoor Abulhoul, Förenade Arabemiratens ambassadör i Förenade kungariket, sa att tekniken utvecklades, men att den en dag kan bli ett grundläggande förfarande inom områden som Förenade Arabemiraten.

Professor och meteorolog Maarten Ambaum vid University of Reading har varnat för att grundvattnet faller kraftigt i Förenade Arabemiraten och att detta kan vara en lösning.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-23 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP