Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

3D-skrivna mackor från Jakuts


Anjovismackan är ritad i 3D-skrivarnas Jakuts,
där den förunnats sin kompetent kulinariska skjuts
med sand och stäppgräs och cesiumstrålande smuts

Den serveras summariskt, sommarvikariskt,
på psykbrytarcafét i Boden i norr,
i kombination med övermått av antikvariskt,
svettigt vällande, valköversvallande porr

De som bemannar dessa bord
har ägnat sig åt allt
helt kallt
från snatteri till brodermord

men stundom förirrar sig nån medborgare in
som inte har nåt särskilt perverst i sinn,
och balanserar sin bräddfyllda kaffekopp
högt upp mot sin redbogna medborgarkropp

med tvehågsna tvångstänkares skara omkring,
som snaskar så ljudligt på allahenda ting;
däribland 3D-mackor från fjärran Jakuts,
uppskattade av de som från slutenvården fått skjuts

av tunna vikarier i väl så unga år
med näs- och öronbling och väldigt långt hår,
så måhända Jakuts storryska ekonomi
i och med detta Bodenslafsande håller i

och Putins fula maktmissbruk består
ännu i många förtryckta år,
medan 3D-skrivarna brummar på
så alla tillbommade psykbrottare må få

sina anjovismackor i Boden, på Opalen,
3D-skrivna för var och en som är galen




Bunden vers (Rim) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-24 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP