Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu övar jag mig igen med dialogen, tycker kortfilms-kursen är så svår när läraren stryker mina meningar som jag behöver för att komma vidare och ni vet att jag behöver verkliga händelser ur mitt liv för att skriva.


Snälla, ha förståelse för det.

Varför sitter ni bara där, det finns massor att hitta på!

Som vadå?

Har ni påbörjat det nya upplägget än?

Nej, alltså vi fattar inte hur det ska gå till.

Ni menar bytet?

Ja.

Ok, men låt allt vara som det är just nu.

Så nu fattar du varför vi bara sitter här!

Ja, det är helt uppenbart en svår sits, det här.

Ska vi berätta vem som är det eller blir det fel då?

Det viktigaste är att ärva först, familjerätten sa att hon lika gärna kunde ha varit adopterad och han ville ju adoptera min andra dotter från sin biologiska pappa så det verkar faktiskt som det är barnen jag fött som var det viktiga för den mannen.

Kan det finnas något hos dig eller dina föräldrar?

Alltså, jag vet inte men vi delar inte samma tro.

Eller gör ni?

Har han sagt till andra att jag lurat på honom faderskapet?

Så kan det vara.

I sånt fall, låt min dotter ärva honom först, sen ifrågasätta.

Kan den andra börja känna efter och kanske bjuda på en resa
till Island och hälsa på? Ja, kvinnan, dottern och kusinerna..?

Du menar sin fru och barnen?

Gifte han om sig med hennes syster?

Nä, nu får jag sluta, det börjar bli för personligt.

Äsch, ingen vet deras riktiga namn, så slappna av.

Nu har väl din yngsta dotter redan halvsyskon.

?

Nej, jag kan inte leva med ovissheten, hjälp mig!

Vem av dem som är pappa till de riktiga halvsyskonen?

Varför hjälper ingen mig, jag går sönder i min själ..


(Här fattas en bild som jag inte skapat än.)

Vita vingar av fågelns vingar
sen bär det av i skogens hav

(Bara en liten vers som hjälper mig i denna svåra stund.)

Ska jag ordna upp detta själv?
(anklagelsen riktad mot mig)

Jag har tidigare skrivit om att jag städade lekstugan
efter de där fåglarna, som han sa att ni tagit med er
men han ljög väl om det också, att de kommit från
annat land och att allt han gjort mot mig var lögn..

Så varför är just detta sanningen




Nu övar jag mig igen med dialogen, tycker kortfilms-kursen är så svår när läraren stryker mina meningar som jag behöver för att komma vidare och ni vet att jag behöver verkliga händelser ur mitt liv för att skriva. Snälla, ha förståelse för det.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Catherine Brandt VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-24 12:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Catherine Brandt
Catherine Brandt VIP