Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HYPOTENUSAN

Jag skriver ofta dikter rakt och rätt
och håller vinklarna i nitti grader.
Kontrollberäkna gärna dessa rader!
Triangelns yta liknar en sonett.

Katetrarna är de, som håller sansen
i mina dikter, de som håller pli
på ordens sträckning i min poesi,
på innehåll och form, alltså balansen.

Men understundom kan jag ge mig tusan
på att få visa diktens sneda sida upp
och skriva dikter som en modemupp.

Den sneda diktningen, hypotenusan,
är dominerande i dagens diktargrupp.
Hon måtte gilla modernismen, musan!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-24 21:01



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Det är alltid lika roligt att läsa dina eleganta sonetter även om de (som du säger) är högst omoderna. Men rim och rytm är härligt att läsa och man önskar att fler skulle pröva sig på det. Fasr enkelt är det inte!
2021-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP