Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trånar efter din doft, dina ord och dina händer. Men rädslan tar överhand.


Ryggen fri

Vänder mig bort från dig
Låter fingrarna varsamt lyfta håret från axlar och blotta min rygg
Linjerna i siluetten, får de dig att flämta till?
Jag hör att du är nära, att du betraktar mig på avstånd
I det flämtande skimret från stearinljuset du ställt på bordet leker tankar

Sinnet är mjukt och följsamt, medvetet och allert
Du för och jag följer med små lätta steg
bågen spänns av tystnaden emellan oss
Du går in för ett långskott
men Amos pil träffar snett, river upp gamla sår

Tappar andan, tappar talförmågan
Finner tröst att jag vänt mig bort från dig
Du ser inte mig, du ser bara siluetten av min ryggtavla
och vad som än händer har jag ryggen fri…




Fri vers av Io
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-24 23:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Jag vill ha ryggen fri
Vad vi har är ett hus av kort
Det försöker vi leva i
Men om fara kommer vill jag kunna
fly fort."
(Ulf Lundell)
2021-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Io
Io