Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN TROENDE

Jag är en troende figur,
som inte vet när, var och hur,
som knappt behärskar någonting
om mycket här på jordens ring.
Jag spekulerar, anar, tror
och ständigt tvivel mig bebor.

Jag är en troende på trots
mot alla sagor som har såtts
av dem som tror sig veta allt
som spörjs i livets frågespalt.
Min tro ger trots allt bättre svar
än de som alla svaren har.

Jag är en troende, som vet
att kunskap är en hemlighet,
en obevisad hypotes,
en visshet som mitt hjärta ges
av Den som allting var och är
och kunskapen om alltet bär.



















Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-25 15:01



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Mycket vackert! Du är en god representant för tron! Om du någon gång hyser tvivel, så gör det dig endast mera mänsklig!
2021-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP