Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PERSONLIGA PRONOMEN

Vad hände med mig och dig?
De skrivs nästan nu aldrig.
Nu skriver man "mej och dej" ,
i all skrift; uschiamej!

Saknar så den ordklassen...
av Personliga Pronomen,
skolan lärde mig en gång.
Grammatik och dess omfång.

Ty ett reflexivt pronomen
syftar jämt till subjektet.
Det som finns i samma sats,
där allt har sin egna plats.

Då fanns inte något "Hen",
bara kvinnor eller män.
Om man skrev ett enda "sej"...
Ja, då godkändes man ej!

Talet skildes från all skrift.
Att skriva rätt var en bedrift.
Ja, vad hände med vart sig?
Svenskan är oersättlig!




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-25 13:13



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Det skrivna språket har genomgått stora förändringar de senaste åren. Mycket tack vare digitala medier. Själv använder jag ofta mig, dig och sig, skriver mycket på rim, då passar det bra.
2021-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP