Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Greve von Tratt


Ja, sen en tid står jag med blå-blods-vän-besök,

hans stass har bamsehål och stinker tobaksrök.

En dag tog han sig titeln Greve herr von Tratt

och genom hatten har han satt en purjolök.

 

Den flaggar han när världen runtikring är matt,

när kossor åmar sig och när dan sagt gonatt.

En dag bad jag få ge'an ett färskt plommonstop,

då sa han barskt 'De ä den bästa hatt ja hatt!

 

-Håll tratten rätt mot örat så hörs var myrgalopp,

mot himlen när du törstar och insamlar dropp,

mot munnen så har du von Tratts talhattofon -

Den bästa knopp som övehuvetage prytt en mopp!'

 

Men i min greve bor en hungerns matdemon

han har nog hål i magen - eller tagit lån.

Grevé von Tratt han rensar faten som gravid,

var morrn jag öppnar kylen har det skett ost rån.

 

Nu flaggar löken för min greves sista strid,

han fixar biffen i ett nafs å pärena bredvid.

Sen lyfter han på hatten med 'Jag lämnar dig härvid.'

Och så var det när jag en stund fått levt i grevens tid.

 

 

 




Bunden vers av 100apor
Läst 138 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-07-29 15:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Denne sanslöst välartade herre... tycks ha hål i både hatten och magen, såväl som lite överallt?!

Talande teckning! Från svunna tider?

Rytmiska ord smälter fint ihop : purjolök, plommonstop, myrgalopp, matdemon.
2021-07-30

    Music mind VIP
Fantastiskt underhållande.
2021-07-30

    Lena Söderkvist VIP
Kolossalt roligt, träffsäkert och stilistiskt skickligt.
2021-07-29

  Nanna X
Den som har mycket vill ha mer. Det är nog en evig sanning, bra gestaltad här.
2021-07-29
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano