Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motgift

Du stannar mitt i steget, på väg till din älskade. Du känner att något är fel. Vad är fel?
Du längtar och gör allt för att bli omtyckt.
Du ber inte eftersom du skäms att uttrycka dina behov.
Du gräver upp guldskatter i sanden och ger dem som dyra presenter.

Men att du sträcker dig gör att du inte ser rörelsen bort från dig. Du vill ju bli berörd, eller hur?
Att du döljer dig gör att du blir så upptagen av dig själv att du inte ser att du möts av likgiltighet. Du vill ju bli sedd, eller hur?
Att du envist slår in presenter och nervöst funderar på om det är tillräckligt eller för mycket gör att du inte ser att du aldrig själv får några tillbaka. Det är ju det du vill? Du vill bli uppmärksammad för att just du är du?

Tvilling, du är både stark och svag. Du är en siren på havet, och samtidigt ett lamm som knäböjer av skam, ouppnåelig längtan och otillräcklighet. Någon går innanför dina befästa gränser och skrattar åt dig.

Du känner till slut att du inte orkar längre. Du känner till slut att du ger upp. Du har ingenting kvar, vare sig att vinna eller förlora.




Prosa av med viss svårighet!
Läst 116 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-26 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

med viss svårighet!