Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAD ÄR EGENTLIGEN ONDSKA?

Jag anser att det är alltför vanligt och egentligen urbota dumt att bedöma gångna historiska händelser och använda nutidens "glasögon" och värderingar. Värderingar som skiftar mer eller mindre ständigt och i enlighet med lagar vi eller åtminstone inte jag kan uttolka. Och ändå är ungdomarna övertygade om att just det dom anser är rätt och riktigt och kommer knappast att ändras i brådrasket. Ack vad de bedrar sig. Inom en inte alltför avlägsen dåtid var homosexualitet en läggning som var straffbar och så kallade självspillingar fick inte begravas i vigd jord utan hänvisades till en plats utanför kyrkogården.
En annan sak som upprör mig lite är när folk skall riva ner gamla historiska monument och ersätta dem med statyer de råkar gilla mer. Vilken är egentligen skillnaden mellan detta och förstörelsen av Palmyra som anses vara ett verk av talibaner. Den ena extremisten är väl lika god som den andre? Samma obildade kålsupare som den andre. Personer som knappast kan ha ådragit sig studieskulder eller eller kan beskyllas för att ha läst något av BUDDHA.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2021-07-26 18:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP