Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dottern gillar verkligen inte scorpions, undra om hon gillar Guns and roses? nå väl... vad är yoga för mig? hmm well.... detta kanske ger en bild av vad yoga är för mig


mattan

Vackra kvinna du säger det i tystnad
Den insiktsfulla skönheten möter min blick likt en madonna i form av en ikon
Och jag faller ner i barnets ställning
Jag sänker blicken och gör medveten aning
Och det finns en själ och du får gärna säga att gud är en kvinna jag alltid älskat
Buddha kan jag se framför mig
Och jag har lyssnat till tystnaden då klangen tonat ut

Naken på mattan
Naken med fukt forsandes över min kropp
Sinnena utanpå mina lemmar
Och leende i själen bakom ögonens tårar


Så vill de kalla de filosofi, vill man sätta etiketten religion på det?
Jag vill se det som kärlek och lugn, en kraft, som en kyss i vinden
Som varm sand mot dina nakna fötter
Och allt förnuft säger mig att hjärtan talar sant
Smärtan i kyssarna får mig att vilja älska mer
Och värmen i din nakenhet ger mig puls


Naken och utlämnad på mattan
Skrattandes åt de fraser som kommer ner till mig från kosmos moln
Och jag blir mer och mer säker
Det är som om jag aldrig tvivlat på hon som oftast omnämns som gud

Och jag kommer längre ner i känslan för varje gång som jag andas ut
Jag öppnar bröstkorgen och låter universum tränger in i min nakenhet
En åldrande mans nakenhet och ödmjukhet som rinner längs med orakade kinder
Och jag har dött, men aldrig återuppstått, bara fötts på nytt
Och varje gång, i varje liv har jag vetat att kärlek är det enda viktiga
Kärlek är det gudomliga, hon med de där höfterna är gud
Och jag simmar in i henne och lever för först gången
Utan inträngande vibrerar jag och det finns saker som förbinder oss utan kroppars sammanlänkning
Allt det där andra finns kvar
Och som om jag inte såg en himmel från dina kackar nerifrån rakt upp ovanför underkanten av din skosula

Naken och stark då jag ligger kvar utslagen på mattan, skakandes
Naken och helt utlämnad inför det behandling som jag väljer att ge mig själv som en gåva
Och oljan över min hud, svetten vid min navel, tårarna på min kind, orden i mina sinnen
Och så reser jag mig upp
Så flyger jag i väg

Så har de lärda predikat utanför templen
Så har profeter förutspått
Men hjärtat talade snnt utan tvekan och utan moln
Så naken mötte jag henne ed min sarong i handen
Hon gud, jag en enkel man
Hon berättade om dig, om det stora i det som är lusta och kanske mer än så
Och hon sa att en kvinna som du är det sanna i nakenheten och själens alla dimensioner





Fri vers (Fri form) av PPQ
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-26 19:03



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Mycket kan hända under ett yogapass.
2021-07-27
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ