Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

planteras



vi behöver plantera oss i varandra
vi behöver vara god jord för varandra
vi behöver falla i god jord hos varandra

samhället behöver ge näring
till våra jordar
så vi kan växa väl och vara samhälle tillbaka

samhället behöver säkra kontakten
samspelet samexistensen
med naturen

vi är naturen
vi behöver leva existera och finnas
naturligt enligt naturens egna lagar

jag är fröet i din jord
i dig
jag växer av din närvaro

näring av dig
din uppmärksamhet
av ditt liv

jag pollineras
doftande av vällust
och av liv

jag pollineras
av medlevande
lika underbara existenser

som jag gått i blom
blir jag havande
med frukt och jag bidrar

med mig själv
med mina gåvor
tillbaka till livets under

hej du spännande äventyr
jag vill vara din
din goda jord

min livslängtan
mitt livs längtan är det fortsatta
kretsloppet av givande och tagande

av ebb och flod
av årstiders växlingar
av människors liv

på jorden
i jorden
i varandra

oh poesi
bland alla
inifrånorden

poesi oh
ordens möjlighet
och räckvidd

jag tackar dig
ordens pulserande väg
genom livets längtan

genom
poeters hjärtan






Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-07-26 19:33



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Mycket vackert om harmoni och den helhet som livet borde vara, och allas vår gemenskap.
2021-07-30
  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP