Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet inte vad denna är för genre?


nådde inte dit


cirkusdirektören tog den lilla flickan vid handen
och ledde henne fram till den ena av cirkusens
högsta master
där
lyfte han upp henne på den första stegpinnen
hon förstod hans önskan och klättrade duktigt
upp

högre
och
högre

upp
upp

du skall vara ovanför

alltid
ska du vara högt över
människornas låghet

upp
upp
upp

och däruppe beträder du himlen
inte marken min egen lilla stumpa
du ska se ner på oss
människorna
jag ska rädda dig från
jordens smuts och damm
från mänsklighetens ve och klagan

nu lyfter han bort stegen
och den andra masten har ingen stege alls
högst däruppe
att balansera på himmelsranden
inga hinder någonstans
varken uppåt eller neråt
varken framåt eller bakåt

hon kunde stå på vilket sätt hon ville
hon kunde balansera på tusen olika sätt
till och med
dansa fram
dansa bak

skulle hon breda ut armarna
och skapa sig sina egna vingar
jo
nog skulle hon kunna göra det

åh så hon längtade
åh som hon drömde sig vidare fram
hon var cirkusens främsta prinsessa
drog massor av publik

men hon kunde inte själv höra publikens jubel
deras kommentarer eller applåder
markens ljud nådde inte så högt upp
nådde inte dit





Fri vers (Fri form) av glasa VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-26 20:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

glasa VIP