Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN HOMERISKA FRÅGAN

En klassisk fråga lyser på min dator:
Vem var författaren till Odyssén?
Jag söker frågans svar i skärmens sken,
vår nutids digitala informator.

Men sökmotorn är blott en plagiator
av skilda svar ifrån de lärdes scen,
av gissningarna runt Den vises sten
samt en och annan simpel konspirator.

Homeros kanske inte var allén
som upphovsman och kulturell salvator.
Författare från Kolofon, Athen,

från Rhodos, Salamis och Smyrnas gator
måhända hade del i Odyssén?
Jag sitter kvar i mörkret vid min dator.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-07-27 15:48



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Hemska tanke att Homeros skulle trilla ner från piedestalen... lite som att förlora barnatron på jultomten.
Du konstruerar så skickligt att jag egentligen borde tiga. Eller kanske svaret på frågan helt enkelt är Ingen?
2021-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP