Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...eller en tänkvärd bagatell om allt mellan himmel och jord


Julifundra 18

 

 

Vår kära jord är

på god väg att ta sina

sista andetag

inga andra moln syns på

himmelen denna ljuva

 

julisommardag

vinner Sveriges damer mot

Nya Zeeland i

OS-fotbollen är en

regel utan undantag

 

annars är TV:n

inte på nyheterna

säger inget nytt

människor svälter och dör

katastrofer jorden runt

 

avlöser varann

grekiska alfabetet

nu har Covid nått

delta är Biden dement

försvaret rustar för krig

 

Slitebor vill ej

att det bryts kalk för cement

omröstning pågår

ska Zara och Benjamin

vinna årets Rockbjörnar

 

elsparkcyklarna

ligger och dräller både

här och där halta

och andra lytta tar sig

med stor besvär  fram(tiden)

 

är här pensionen

krymper blir inte mycket

kvar men å andra

sidan framlever jorden

kanske sina sista dar

 

skål kära vänner

misströsta ej så länge

vi lever finns hopp

trots att det känns dystert är

det inget skäl att ge opp

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-07-27 12:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP