Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fripassageraren



Har du tänkt på att för fattiga och rika
finns det olika rättvisa
Det största hindret för jämlikhet
Jantelagen

Hur många är det som släpar på den fripassageraren?
Det vanligaste är att de som förtrycker andra
gärna tatuerar Jantelagen i pannan
och ständigt fotfolket klandra
i slutänden blir det någonsin fred på jorden
går det att förlita sig på politiker
de bär ju även på inskränkningarnas kolonilott
där de på själen tar mått
om inte de förtryckta reser sig ur asfaltsdiket

alltid frågar man sig hur mobbarens själ är funtad
samtidens stela danssteg där leendet aldrig når ögonen?
respekt för mänskligt liv är att acceptera olikheter.
samhället idag visar på omfattande röta
fattigt på innovationer, inrutade kläder
meningen med våra liv där ingår tilltro
sociala möten vänskap ideella engagemang..
absolut inga snabba fix den som däremot säljer ut sig
för en skål mat, säljer även dig en dag




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2021-07-27 12:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP