Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Man måste stanna upp och invänta sin själ, var det någon klok person som sa.


SOMMARMORGON!

Klokan halv sex i morse satt jag ute i hammocken.
Helmulet, lite höstlikt med lätt dimma över sjön.
Lagomt varmt fjorton grader, det gick att andas.

Hästarna, tio stycken strosade nere i hagen.
Gick ner och pratade med dem.
Det är fina och välskötta hästar.

Tittade till blommorna som vi har här vid stugan.
Vi har verkligen fått vattna varje dag, det har varit extremvärme.
Kattungen är fem månader nu, ett riktigt busfrö.
Han fick heta Pysen, det kanske jag redan sagt.

Återvänder till min Hammock.
Sitter och tar in sjön, blommor, hästar,
ja hela sommaren,
Då sprack molen upp och solen lyste över hela livet,
känner mig ödmjuk.




Övriga genrer (Kåseri) av Ezmeralda VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-07-27 14:11



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
S olskens dikt skön
O m vackra miljön
L eva där en god lön...
2021-07-28

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text om att leva med öppna sinnen och att ta vara på och njuta av dagen som den är.
2021-07-28

  Poesia VIP
Fin betraktelse över livet och sommaren.ö Att ta vara på nuet och det förmedlar du. *applåd*
2021-07-27

  Larz Gustafsson VIP
Hammocken är ett härligt sätt att njuta av sommaren på.
2021-07-27

  Sparvögat VIP
Ödmjuka ord inför livets skönhet…
2021-07-27

  stormengudrun VIP
Du skriver så ödmjukt om livet, jag gillar det :-)
2021-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP