Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara följa med...

Kärlek liknar ett sätt
att gott andas
sen beror allt på
var och hur man
i den landas
ja även hur allt
sen då blandas...




Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 138 gånger
Publicerad 2021-07-27 17:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ett problem är dock att en del människor fått för sig att förälskelse skulle vara detsamma som kärlek och att kärlek skulle vara detsamma som sexuella handlingar. Förälskad blir någon och det är en rent personlig upplevelse som gör människan förtjust i att gilla till den milda grad att det gärna upplevs som just en förälskelse, att bli kär alltså. Medan kärlek, att känna kärlek är jämförbart med att känna kärlek till ett barn, en bebis eller annan, vilket är att vilja ge, kärlek har inte ett pris och den som ger förväntar sig inte att genast få. Sexuella handlingar är inte kärlek, utan det är kroppsliga begär som tillsammans med uttryckta känslor kan blanda sig med just sexuella handlingar. Som exempel, en förälder är förmodligen inte förälskad i sitt barn och utför heller inga sexuella handlingar med sitt barn, däremot kan det älska sitt barn och det handlar då om en intuitiv känsla som handlar om att vilja sitt barn väl. Att det finns 'avvikelser' som är 'gränsöverskridande' är en sak, det betraktas som ett brott, främst för att se till barns bästa och att förhindra inavel, som det är tänkt.
2021-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt